Kto sme
Všetky články
Vyberte sekciu
Vyberte sekciu
Programovanie

10 dôvodov, prečo by ste mali mať eshop na mieru

E-shopyE-shopy10/13/202310/13/2023

Tvorba eshopu sa môže uberať dvoma základnými cestami. Výber sa veľmi často odvíja najmä od budgetu a skutočnosti, či ste začínajúci alebo už zabehnutý podnikateľ. Na základe toho si buď zvolíte eshop na prenájom, alebo je tu potom ďalšia možnosť. Dlhodobo výhodnejšia. Vlastný eshop na mieru. Ak ste sa ešte úplne nerozhodli, možno vás presvedčí nasledujúcich 10 bodov.

1. Personalizácia

Prostredníctvom personalizovaného používateľského rozhrania (UI), prispôsobeného individuálnym preferenciám (podstránky, obsah, nastaviteľné filtre, odporúčania produktov a ponuky) budete bližšie k vašim zákazníkom. Eshop im ukáže nielen produkty, ktoré už navštívili, ale aj také, ktoré zaujímali ľudí s podobným profilom. Dosiahnete tak väčšiu relevantnosť informácií. Napríklad, ak si návštevník prezerá letné šaty, ukážete mu tiež nejaké doplnky k nim. Prípadne mu odporučíte tovar, ktorý si kúpili iní zákazníci. No a práve s personalizáciou sa dá lepšie vyhrať v eshope na mieru než v tom na prenájom (krabicové riešenie).


2. Unikátny vzhľad

Pri eshope na mieru sa vám nemôže stať, že budete podobní s niekým z konkurencie, keďže webový dizajn vychádza presne z vašich individuálnych požiadaviek. No a tiež nie ste limitovaní len niekoľkými grafickými šablónami. Pri tvorbe eshopu na mieru máte možnosť pracovať s dizajnom tak, aby reflektoval vašu značku a ponuku do posledného detailu.


3. Škálovateľnosť

Eshop na mieru je flexibilný a ľahko škálovateľný podľa stúpajúcich potrieb vášho podnikania. Schopnosť vášho internetového obchodu rásť a prispôsobovať sa zvýšenému počtu návštevníkov, objemu predaja a ďalším požiadavkám je pre napredovanie biznisu kľúčová. Keďže nie všetky platformy toto umožňujú, alebo majú svoje hranice, je istotou dať si vytvoriť eshop na mieru.


4. Funkcie prispôsobené na mieru

Pri prenajímanom systéme fungujú stovky až tisícky eshopov na tých istých zdrojových kódoch. Preto by ich zmena znamenala problém. Ste odkázaní len na aktualizácie. Avšak eshop na mieru má vlastné zdrojové kódy, ktoré sa dajú prispôsobovať kedykoľvek podľa potreby.

Vďaka nim váš eshop môže disponovať napríklad aj nasledovnými funkciami:

  • prispôsobené kategórie a filtrovanie úplne na mieru
  • pokročilé vyhľadávanie ušité presne na váš produkt
  • personalizované odporúčania len pre vašich zákazníkov
  • integrácia s akýmikoľvek CRM a systémami riadenia skladu
  • vlastný CRM systém úplne na mieru zabudovaný do eshopu


5. Optimalizované používateľské skúsenosti (UX)

Pri tvorbe eshopu na mieru môžete zjednodušiť navigáciu, zlepšiť vyhľadávanie produktov, pridať recenzie, ponúknuť pohodlné možnosti platby. Celkovo prispôsobiť nákupný proces potrebám zákazníkov v najväčšej možnej miere. Ideálne ho čo najviac zjednodušiť a sprehľadniť iba na to, čo skutočne potrebujete. Prostredníctvom intuitívneho rozhrania a vizuálnych prvkov viete efektívne a rýchlo reagovať na ich potreby. To prispieva k zvýšeniu konverzií, resp. predaja produktov alebo služieb. 


6. Integrovaný systém riadenia (CMS), vyhľadávanie a filtrovanie

Vlastný CMS systém vám umožní jednoduché spravovanie obsahu, produktov, kategórií a objednávok. Pokročilé vyhľadávanie zase rýchlu a jednoduchú cestu k produktom na základe zadaných kritérií. V eshope na mieru sa dá nastaviť viac možností filtrovania produktov. Výber sa takto zúži a lepšie umožní zákazníkom nájsť to, čo hľadajú.


7. Kontrola nad dátami zákazníkov

V eshope na mieru si môžete byť viac istí bezpečnosťou údajov. Máte plnú kontrolu nad ich spracovaním a uchovávaním. Disponujete väčšou kontrolou nad celým procesom a infraštruktúrou. Bezpečnostné nástroje a technológie môžete implementovať podľa vlastného uváženia a požadovaných štandardov. Lepšiu ochranu dát zabezpečia napríklad nasledovné funkcie:

  • silné šifrovanie, 
  • dvojfaktorová autentifikácia,
  • monitorovanie systému,
  • zálohovanie dát.

Takisto prostredníctvom prístupu k zdrojovému kódu viete rýchlo reagovať na rôzne chyby a problémy. Na rozdiel od eshopu na prenájom tu nie ste odkázaní na poskytovateľa služieb krabicového riešenia.


8. Väčšia voľnosť pri výbere funkcií a upgradov

Pokiaľ sa pri tvorbe eshopu rozhodnete pre ten na mieru, budete mať k dispozícii širší výber modulov a doplnkov, ktoré môžete pridať a konfigurovať podľa svojich potrieb. Následne tak meniť rozloženie stránok, dizajn, navigáciu, košík, platobné brány a ďalšie prvky, aby sa čo najviac prispôsobili vášmu biznisu a zákazníkom. 

S vlastným eshopom môžete okamžite začať pracovať na prispôsobení a aktualizáciách, ktoré potrebujete. Netreba čakať na poskytovateľa služieb ako v prípade internetového obchodu na prenájom. Navyše, moduly vám vytvoríme úplne nanovo a presne podľa vašich potrieb. Už žiadne prispôsobovanie sa.


9. Rýchlejší a bezpečnejší eshop

Rýchlosť načítania stránky internetového obchodu je veľmi dôležitý faktor, ktorý ovplyvňuje, či u vás zákazník zotrvá alebo zamieri ku konkurencii. Eshop na mieru môže byť rýchlejší v porovnaní s tým na prenájom, pretože sa dá:

  • úplne optimalizovať kód a dizajn – odstrániť nepotrebný kód, minimalizovať veľkosť sťahovaných súborov a vytvoriť efektívnejšie načítanie stránok
  • eliminovať nadbytočné funkcie – minimalizovať zložitosť stránok, čo pozitívne ovplyvní rýchlosť ich načítania
  • optimalizovať serverovú infraštruktúru – vybrať rýchle a výkonné servery, prispôsobiť ich nastavenia
  • efektívnejšie načítať dáta – využiť asynchrónne načítavanie, ukladanie do vyrovnávacej pamäte (cache) a ďalšie techniky na minimalizáciu oneskorenia
  • dosiahnuť menšiu závislosť od externých zdrojov – načítanie stránok nemusí byť spomalené oneskoreniami z externých zdrojov (napríklad knižnice)

Čo sa týka bezpečnosti, pri eshope na mieru je možné navrhnúť a implementovať bezpečnostné opatrenia presne podľa potrieb vášho podnikania. Také, ktoré sú najlepšie prispôsobené vašim jedinečným požiadavkám a citlivosti dát. Nebuďte závislí od cudzích riešení.


10. Z dlhodobého hľadiska výhodnejší

Počiatočné náklady sú síce o niečo vyššie a bude vás to lákať spojazdniť si za „pár drobných” skôr eshop na prenájom, avšak z dlhodobého hľadiska sa vám viac vyplatí ten na mieru. Vyhnete sa mesačným poplatkom za platformu, plateným balíčkom a prispôsobovaniu sa rôznym novým predpisom, či aktualizáciám pluginom ako je napríklad WooCommerce - ktorý ma tiež svoje výhody a nevýhody


Túžite po eshope na mieru, ktorý splní všetky predchádzajúce body? Takom, ktorý vás výrazne odlíši od konkurencie? Bude plne vo vašich rukách a neprekvapia vás žiadne nevýhodné prenájmy? Potom nás neváhajte kontaktovať, vytvárame profesionálne eshopy na mieru v technológiách PHP a Javascript.

Ďalšie články

Všetky naše referencie

Ďalšía kategória

Design