Kto sme
Všetky články
Vyberte sekciu
Vyberte sekciu
Programovanie

Potrebujete nový eshop? Woocommerce eshop vs eshop na mieru

E-shopyE-shopy9/4/20239/4/2023

Rozbiehate nový eshop? Alebo hľadáte novú platformu pre už existujúci? Poradíme vám, kedy je aké riešenie pre vás vhodné. Kedy staviť na eshop na mieru a kedy postačí Woocommerce plugin vo WordPress-e.


WooCommerce eshop


Výhody

Jednoduchý a univerzálny, s vysokou škálovateľnosťou, množstvom tém a pluginov, ktoré sa dajú používať a možnosťou používať rovnako kúpené témy, ako aj design na mieru. Takáto tvorba eshopu je rýchla a lacnejšia ako prostredníctvom PHP (alebo iných technológií, kde sa programuje všetko na mieru). Venujete sa svojmu podnikaniu a nemusíte riešiť detailné technické záležitosti internetového obchodu.


Nevýhody

Takýto eshop treba pravidelne servisovať, aktualizovať, nie je taký bezpečný a rýchly ako PHP. Poviete si super, vo WordPresse si môžem posťahovať desiatky pluginov, bez obmedzení. No nejde o ideálny stav, pretože to nie je stabilné. Takisto, pokiaľ máte tisícky produktov, WordPress vás bude len limitovať a nebude pre vás tým najšťastnejším riešením. Samozrejme, mnohé neduhy vieme odstrániť, ale to si samo o sebe vyžaduje zásahy programátora a projekt už nie je taký "lacný", ako keď sa WooCommerce iba "nahodí".


Pre koho je najvhodnejší WooCommerce eshop?

Pre malé a stredné podniky s obmedzeným budgetom. Takisto menších podnikateľov, ktorí potrebujú ušetriť čas, financie i kapacity a zároveň začať s predajom čo najskôr. WooCommerce riešenie ocenia tiež jednotlivci či firmy, testujúce úspech produktov, ktorí nechcú na začiatok investovať väčší budget do nového eshopu.



Eshop na mieru


Výhody

Kódy programovacieho jazyka PHP (a iných, ktoré využívame) sa dajú rozvíjať donekonečna, na rozdiel od WordPressu, ktorý má svoje limity, už zo samotnej podstaty danej platformy. 

Pri tvorbe eshopu na mieru máte možnosť prispôsobiť dizajn a funkčnosť presne podľa potrieb vášho biznisu. Môžete si tak vytvoriť internetový obchod, ktorý dokonale reflektuje vaše značku a ponuku, od A po Z. 

Eshop vytvorený na mieru môže byť ľahko rozšíriteľný a prispôsobiteľný na základe meniacej sa potreby trhu a vašich zákazníkov. Môžete tak pridať nové funkcie, upraviť už existujúce alebo zahrnúť rôzne custom funkcie, konfigurátory či CRM prvky - jednoducho čokoľvek vám napadne.

Eshop na mieru má potenciál vyššej predajnosti a vyšší konverzný pomer ako ten na prenájom. Nákupný proces a používateľskú skúsenosť totižto môžete prispôsobiť potrebám svojich zákazníkov do najväčšej možnej miery.


Nevýhody

Nie je ich veľa, ale niekoho môžu odradiť vyššie počiatočné náklady a zdĺhavejšie práce na eshope kým sa všetko do detailu premyslí a spustí.


Pre koho je najvhodnejší eshop na mieru?

Pre väčšie firmy / eshopy so stovkami až tisíckami overených produktov, ktoré sú pripravené investovať do niečoho naozaj kvalitného. Takisto pre tých s potrebou nadštandardných funkcií a túžbou výrazne sa odlíšiť od konkurencie. Toto riešenie je pre vás určite lepšie, ak máte zložitú štruktúru webu a zároveň vyššie nároky na jeho správu. Vytvorenie eshopu na mieru oceníte aj v prípade, keď vám v blízkej budúcnosti vzídu z podnikania nové potreby a vy ich budete chcieť bez obmedzení zapracovať a v tomto systéme na mieru si managovať veľkú časť vášho biznisu (CRM funkcie).


Potrebujete nový eshop? Obráťte sa na Narative. Máme riešenie pre každého. Či už si želáte vytvoriť WooCommerce elektronický obchod, alebo by ste radi vykročili cestou eshopu na mieru. S nami sa môžete tešiť na desiatky profesionálnych funkcií a vždy aj niečo navyše. Tak neváhajte a začnite zarábať s moderným eshopom od Narative.

Ďalšie články

Všetky naše referencie

Ďalšía kategória

Design