Kto sme
Všetky články
Vyberte sekciu
Vyberte sekciu
Programovanie

Eshop na mieru verzus eshop na prenájom: Ktoré riešenie sa vám oplatí viac?

E-shopyE-shopy4/26/20234/26/2023

Eshop, jeho vytvorenie a následná správa môže byť celá veda. Alebo aj nie. Stačí sa správne rozhodnúť na začiatku. Zamýšľate sa nad spustením nového internetového obchodu a uvažujete, či si dať pripraviť eshop na mieru alebo vám postačí ten na prenájom? Predstavíme vám obe možnosti s ich plusmi i mínusmi. Posúďte, čo je pre vás v danej chvíli a do blízkej budúcnosti výhodnejšie. Či eshop, ktorého tvorba je komplexnejšia a flexibilnejšia, alebo taký, kde máte všetko rýchlo a nepotrebujete tím odborníkov.

Eshop na mieru


Kedy sa oplatí tvorba eshopu na mieru?

Eshop na mieru sa vám oplatí, pokiaľ chcete budovať brand, odlíšiť sa od konkurencie, disponovať unikátnymi funkciami na podporu predaja (prepojenia, konfigurátory, porovnávače, importy…), postupne si ho dorábať podľa vlastných predstáv, neobmedzene… Jednoznačne choďte do tohto riešenia aj v prípadoch, ak máte zložitejšiu štruktúru produktov.


Plusy a mínusy eshopu na mieru

Takýto eshop je už váš v plnej miere. Môžete ho naďalej vyvíjať a dopĺňať o čokoľvek, čo si želáte. 

S eshopom na mieru viete viac zaujať. Dá sa tu dosiahnuť kvalitnejší a funkčnejší webdizajn i obsah. Máte väčšiu voľnosť pri výbere funkcií a upgradov. Takýto eshop býva i rýchlejší a najmä bezpečnejší. Môžete ho mať na vlastnom hostingu a nie ste do budúcna závislí od jednej firmy a na mesačných poplatkoch. Z dlhodobého hľadiska je tvorba eshopu na mieru finančne výhodnejšia.

Ak sa obávate toho, že to bude pre vás komplikovanejšie na správu, nemusíte. Eshop vo WordPress a WooCommerce bude pre vaše online podnikanie jednoduchší než ste sa domnievali. 

Jediné, čo vám možno trošku na začiatku otestuje trpezlivosť, je dĺžka prác na eshope na mieru. Keďže chcete mať všetko unikátne podľa vlastných predstáv, zaberie to pochopiteľne i viac času. Niekedy aj niekoľko mesiacov. V konečnom dôsledku to však bude stáť za to a eshop na mieru vám prinesie zisky, po akých ste túžili.

slad blog

Príklad eshopu na mieru s výstižným brandingom a unikátnym dizajnom. Takýto môžete mať aj vy.

Eshop na prenájom


Kedy sa oplatí eshop na prenájom?

Radi by ste mali eshop čo najrýchlejšie? Ideálne, ak by ste si ho vedeli poľahky vytvoriť a spustiť i sami? Bez riešenia technických záležitostí? Pokiaľ ste navyše v online podnikaní úplný nováčik a nedisponujete vyššími finančnými čiastkami, je takéto vytvorenie eshopu pre vás ako štart vhodné. Na tomto riešení viete fungovať, povedzme, prvých pár mesiacov. Potom sa už rozhodnete, či predsa len dlhodobo nechcete mať vlastný eshop na mieru.


Plusy a mínusy eshopu na prenájom

Ide o tzv. krabicové riešenie. Takýto eshop nemáte vo vlastných rukách, preto ste limitovaní len danými funkciami.

Síce je to rýchle a pohodlné, viete využiť prvý mesiac na otestovanie zadarmo, no následne už to až také super nebýva. Pokiaľ prestanete platiť za službu, neostane vám nič. Ak si po čase prepočítate, koľko ste zaplatili za eshop na prenájom a jeho nie práve výhodné balíčky, možno vám z toho vyjde, že ste už dávno mohli mať vlastný…

Plus takíto prenajímatelia majú tisíce klientov a nie je šanca sa im pri tvorbe a správe eshopu individuálne venovať. Je to takpovediac pásová výroba.

Ako teda na eshop na mieru? Pôjdete po vlastnej osi? Potom nezabudnite na pár pravidiel ako na vytvorenie eshopu.  Ak však si na vlastnú tvorbu netrúfate a túžite po eshope oplývajúcom najnovšími trendmi vo webdizajne a technológiách. Takom, ktorý vás výrazne odlíši od konkurencie. A takom, ktorý bude plne vo vašich rukách, a pri ktorom vás nečakajú žiadne nevýhodné prenájmy.. Potom nás neváhajte kontaktovať, vytvárame profesionálne eshopy na mieru v technológiách PHP a Javascript.

Ďalšie články

Všetky naše referencie

Ďalšía kategória

Design