Kto sme
Všetky články
Vyberte sekciu
Vyberte sekciu
Programovanie

Kompletná príručka pre WordPress Multisite

WordpressWordpress6/15/20246/15/2024

WordPress Multisite vám umožňuje prevádzkovať na vašom serveri viac webových stránok pomocou rovnakej inštalácie WordPress. Tento článok vám pomôže pochopiť všetky stránky tohto jedinečného nástroja WordPress - od nastavenia Wordpress Multisite po optimalizáciu jeho rôznych funkcií. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

WordPress Multisite je populárna funkcia WordPress, ktorá vám umožňuje vytvárať a spúšťať viac webových stránok pomocou rovnakej inštalácie WordPress na vašom serveri. Inými slovami, z jedného administračného panela môžete spravovať niekoľko rôznych webov WordPress.

Ľudia si však niekedy nie sú istí, ako túto funkciu používať. Táto príručka vám pomôže objasniť otázky týkajúce sa toho, čo je WordPress Multisite, kto ho potrebuje a ako ho nainštalovať.

Začnime od základov.


1. Čo je WordPress Multisite?

WordPress Multisite je funkcia, ktorá vám umožňuje vytvárať a spúšťať viac webových stránok WordPress z jednej hlavnej administrácie WordPress. Predtým sa volala WordPress Multi-User alebo WPMU. WordPress Multisite nie je nová funkcia. Je to pokročilá funkcia platformy WordPress, ktorá existuje od uvedenia WordPress 3.0. Môžete ho použiť na rôzne účely, napríklad aktualizovať svoje webstránky jediným kliknutím alebo na spoplatnenie niektorých služieb pre vašich predplatiteľov.


2. Kľúčové vlastnosti WordPress Multisite

WordPress Multisite prichádza s rôznymi jedinečnými funkciami. Pre začiatok, môžete spustiť sieť blogov a webových stránok z jednej inštalácie WordPress. Umožňuje vám vytvoriť sieť subdomén, napríklad http://nazovprojektu.ukazka.sk alebo adresárov, ako je http://www.ukazka.sk/nazovprojektu/. Prípadne môžete mať pre každú webovú stránku v sieti samostatnú doménu. Je tiež jednoduchšie replikovať funkcie v sieti webových stránok. 

Vo WordPress Multisite môžete celú sieť ovládať ako Superadministrátor. Ako bežný správca webových stránok môžete v sieti ovládať iba jeden web. Ako superadministrátor ovládate prístupnosť používateľov, ktorí si chcú vytvoriť účet a nastavovať vlastné blogy alebo weby WordPress. 

Superadministrátor môže inštalovať nové témy a doplnky, sprístupňovať ich webovým stránkam v sieti a tiež upravovať témy pre všetky webové stránky. Ďalšou funkciou je schopnosť vytvárať webové stránky a eshopy určené pre konkrétne jazyky, regióny a meny. 

Obsah môže ovládať Superadministrátor aj správca webu. Aj keď sa táto kontrola pre superadministrátora rozširuje na celú sieť, správca webových stránok má právo zvoliť, ktorý obsah z hlavnej domény sa zobrazí na ich príslušných webových stránkach. Zásuvné moduly sú tiež pod kontrolou Superadministrátora. Správca webových stránok však môže v prípade potreby aktivovať a deaktivovať doplnky na svojich webových stránkach. 


3. Kto by mal a nemal používať WordPress Multisite?

Aj keď WordPress Multisite ponúka niekoľko funkcií, nie je to vždy správna voľba. Hlavnou obavou je, že webové stránky v sieti Multisite by zdieľali rovnakú databázu. Inými slovami, nemôžete zálohovať iba jeden web. Preto všetky webové stránky v sieti musia patriť do tej istej hlavnej domény.

Vysvetlím to na príklade. Univerzita by mohla použiť WordPress Multisite na vytvorenie rôznych webových stránok pre každé pracovisko, pre blogy študentov a členov fakúlt a pre fóra. Pretože webové stránky by zdieľali svoju databázu s hlavnou doménou univerzity, bolo by jednoduchšie ich spravovať v sieti viacerých miest.

Rovnako by mohli využívať sieť Multisite vo svoj prospech tiež banky a finančné inštitúcie s národnou alebo globálnou sieťou pobočiek, digitálne publikácie s viacerými sekciami s obsahom, vládne úrady s viacerými oddeleniami, hotelové reťazce, obchody s viacerými predajňami, spoločnosti elektronického obchodu a spoločnosti zaoberajúce sa návrhom webových stránok.

Webový dizajnér však nemôže použiť Multisite na správu niekoľkých nesúvisiacich klientskych projektov. Ak by sa jeden z klientov rozhodol presunúť svoju webovú stránku inam, bol by to problém, pretože webová stránka zdieľa svoju databázu s ostatnými v sieti. Viaceré stránky sťažujú zálohovanie jednotlivých webových stránok v sieti. V takom prípade by bolo lepšie, keby ste použili jednu inštaláciu.


4. Výhody a nevýhody WordPress Multisite

Teraz, keď vieme, kto by mal a nemal používať WordPress Multisite, pozrime sa na technické výhody a nevýhody. Pred rozhodnutím ich budete musieť starostlivo zvážiť.


Výhody

  • Hlavnou výhodou je možnosť spravovať viac webových stránok z jedného palubného panela. Je to užitočné, ak prevádzkujete viac webov spravovaných rôznymi tímami pod jednou nadradenou doménou, napríklad eshop s rôznymi podstránkami pre konkrétnu krajinu.
  • Každej webovej stránke v sieti však môžete tiež priradiť iného správcu.
  • Jediným stiahnutím môžete nainštalovať a aktivovať doplnky a témy pre všetky webové stránky v sieti.
  • Môžete tiež spravovať aktualizácie pomocou jednej hlavnej inštalácie pre všetky webové stránky v sieti.


Nevýhody

  • Pretože všetky webové stránky zdieľajú rovnaké sieťové zdroje, pri výpadku siete sa všetky vypnú.
  • Náhly nárast prenosu na jednu webovú stránku ovplyvní všetky ostatné v sieti. Pre začiatočníkov je bohužiaľ často ťažké spravovať prenos a prostriedky servera v sieti s viacerými lokalitami.
  • Podobne, ak dôjde k hacknutiu jedného webu, dôjde k narušeniu celej siete.
  • Nie všetky doplnky WordPress podporujú sieť s viacerými lokalitami.
  • Rovnako nie všetci poskytovatelia webhostingu majú nástroje potrebné na podporu siete Multisite.
  • Ak vášmu poskytovateľovi hostingových serverov chýbajú požiadavky na server, nebudete môcť používať funkciu Multisite. Niektorí poskytovatelia hostingu vám napríklad nemusia povoliť pridať doménu na ten istý server hostingu. V takom prípade bude pravdepodobne potrebné zmeniť alebo inovovať váš plán hostingu alebo zmeniť poskytovateľa.


5. Požiadavky na WordPress Multisite

Ak poznáte technické výhody a nevýhody, musíte sa rozhodnúť, či je Multisite pre vás tou pravou voľbou. Ak ho chcete používať, musíte najskôr splniť niekoľko technických požiadaviek.

Jednou z prvých vecí, ktoré budete potrebovať, je poskytovateľ webhostingových služieb, ktorý dokáže spracovať viac domén v jednom webhostingovom pláne. Aj keď by ste mohli zdieľaný hosting použiť pre niekoľko webov s nízkou prevádzkou, mali by ste z dôvodu charakteru siete WordPress Multisite používať hosting VPS alebo dedikovaný server.

Budete tiež potrebovať základné znalosti o tom, ako nainštalovať WordPress. Ďalšou výhodou by bolo, ak už máte inštaláciu WordPress. Budete to však musieť zálohovať. Budete tiež musieť deaktivovať všetky doplnky.

Uistite sa, že máte prístup FTP. Budete tiež musieť poznať základy úpravy súborov pomocou FTP. Nakoniec budete musieť aktivovať pekné trvalé odkazy. Inými slovami, vaše adresy URL by nemali vyzerať ako http://ukazka.sk/?p=2345, ale ako http://ukazka.sk/moja-stranka.


6. Mapovanie domén v Multisite (Multisite Domain Mapping)

V predvolenom nastavení môžete vo svojej sieti Multisite vytvoriť ďalšie webové stránky ako subdomény alebo podpriečinky hlavnej webovej stránky. Vyzerajú takto:

podstranka.siet.sk

alebo takto:

siet.sk/podstranka

Možno to však nebudete vždy chcieť, pretože sa bude od vás vyžadovať, aby ste pre každý web vytvorili jedinečný názov domény. Tam prichádza na rad mapovanie domén. Túto funkciu môžete použiť v sieti Multisite na mapovanie ďalších webových stránok, ktoré sa majú zobrazovať ako domena.sk. Pomocou mapovania domén uvidíte toto:

podstranka.siet.sk = siet.sk

alebo:

siet.sk/podstranka = siet.sk


7. Multisite Hosting a SSL

Ako asi viete, protokol Secure Sockets Layer (SSL) umožňuje bezpečný prenos údajov cez internet. Údaje zostávajú nerozlúštiteľné pre používateľov so zlými úmyslami, robotov a hackerov.

Niektorí poskytovatelia hostingu však ponúkajú bezplatnú certifikáciu SSL iba pre hlavnú doménu. Možno ho budete musieť kúpiť osobitne pre každú subdoménu. Ak na jednom z webov vo vašej sieti s viacerými lokalitami chýba certifikácia SSL, ohrozí to zabezpečenie všetkých ostatných webov. Zaistite teda, aby všetky webové stránky vo vašej sieti WordPress Multisite mali certifikáty SSL.


8. Inštalácia a nastavenie viacerých stránok WordPress pre nové a existujúce webové stránky

Najskôr si budete musieť nainštalovať WordPress. Po nainštalovaní budete musieť povoliť funkciu Multisite. Môžete ho povoliť aj na svojom existujúcom webe WordPress. Predtým však urobte zálohu svojej webovej stránky.

  • Na pripojenie k svojmu webu použite klienta FTP alebo správcu súborov cPanel a otvorte súbor wp-config.php na úpravy.
  • Pridajte nasledujúci kód do svojho súboru wp-config.php tesne pred / *:
  • /* Multisite */ define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true ); 
  • Teraz uložte a nahrajte svoj súbor wp-config.php späť na server.
  • To je všetko!

Ďalej budete musieť nastaviť sieť Multisite. Ak ste už prihlásení na svojom paneli WordPress, obnovte stránku a pokračujte v ďalších krokoch. Ak nie, budete sa musieť znova prihlásiť.

  • Pri nastavovaní siete Multisite na vašom existujúcom webe budete musieť deaktivovať všetky doplnky. Prejdite na stránku „Pluginy“ »„ Nainštalované doplnky “a vyberte všetky doplnky. V rozbaľovacej ponuke „Hromadné akcie“ vyberte možnosť „Deaktivovať“ a kliknite na tlačidlo „Použiť“.
  • How to Deactivate Plugin
  • Deaktivovať doplnok.
  • Teraz choďte na „Nástroje“ »„ Nastavenie siete “. Ak uvidíte oznámenie, že na serveri potrebujete nainštalovať modul mod_rewrite od spoločnosti Apache, nezľaknite sa. Všetci poprední poskytovatelia hostingu WordPress nechávajú tento modul povolený.
  • How to Create a Network of WordPress Sites
  • Network Setup.
  • Vyberte štruktúru domény pre webové stránky vo vašej sieti, buď subdomény alebo podadresáre.
  • Pridajte názov svojej siete.
  • Uistite sa, že je e-mailová adresa správcu siete správna.
  • Kliknite na tlačidlo „Inštalovať“.
  • Uvidíte kód, ktorý musíte pridať do súborov wp-config.php a .htaccess. Na skopírovanie a vloženie kódu použite klienta FTP alebo správcu súborov v cPanel.
  • Add code to wp-config.php and .htaccess fileComplete Setup.

Nastavenie je dokončené. Ak chcete získať prístup k svojej sieti viacerých webov, budete sa musieť znova prihlásiť.


9. Konfigurácia viacerých stránok WordPress a ďalšie nastavenia

Počkaj! Stále je potrebné nakonfigurovať sieťové nastavenia, ktoré musíte prepnúť na sieťový riadiaci panel Multisite.

  • Otvorte ponuku „Moje stránky“ na paneli s nástrojmi správcu. Kliknite na možnosť „Network Admin“ a potom kliknutím na možnosť „Dashboard“ prejdite na sieťový informačný panel siete s viacerými webmi.
  • Kliknite na možnosť „Nastavenia“ na bočnom paneli správcu. Uvidíte názov svojho webu a e-mailovú adresu správcu. Pred prechodom na niekoľko základných nastavení konfigurácie sa ubezpečte, že sú správne.


A. Nastavenia registrácie

Toto nastavenie umožňuje otvoriť vaše webové stránky na registráciu používateľov a umožňuje existujúcim používateľom vytvárať nové webové stránky v sieti. Začiarknite príslušné políčko.

Ak začiarknete políčko „Oznámenie o registrácii“, dostanete e-mailové upozornenie vždy, keď sa zaregistruje nový používateľ alebo web. Začiarknutím možnosti „Pridať nových používateľov“ umožníte jednotlivým správcom webových stránok pridávať nových používateľov na svoje vlastné webové stránky.

Pomocou možnosti „Obmedzená registrácia e-mailom“ môžete registráciu obmedziť na konkrétnu doménu. Napríklad umožnite registráciu na vašom webe iba používateľom z vašej spoločnosti. Rovnako môžete zabrániť registrácii niektorých domén.

How to Register New Sites

Nastavenia registrácie


B. Nastavenia nového webu

Tu môžete nakonfigurovať predvolené možnosti, ako napríklad uvítacie e-maily a obsah prvého predvoleného príspevku, stránky a komentára, pre každú novú webovú stránku vytvorenú vo vašej sieti Multisite. Tieto nastavenia môžete kedykoľvek aktualizovať.

Make Settings For New site

Nastavenia nového webu


C. Nastavenia nahrávania

Môžete obmedziť celkové množstvo priestoru, ktorý môže každý web vo vašej sieti využívať na nahrávanie. To vám pomôže uvážene delegovať prostriedky servera. Predvolená hodnota je 100 MB. Môžete tiež nastaviť typ súborov, ktoré môžu používatelia pridať na svoje webové stránky, napríklad obrázky, súbory .doc, .docx a .odt, zvukové a obrazové súbory a súbory PDF. Môžete tiež nastaviť limit veľkosti pre jednotlivé súbory.

Assign space for uploads of each site on your network

Nastavenia nahrávania


D. Nastavenia menu

Toto nastavenie aktivuje administračné menu pre sekciu doplnkov na webových stránkach vašej siete. Po povolení tohto nastavenia budú môcť používatelia aktivovať a deaktivovať doplnky, ale nebudú môcť pridávať nové. Kliknutím na tlačidlo „Uložiť zmeny“ použijete vykonané zmeny.


10. Zdroje: Nastavenie tém a doplnkov

Pretože jednotliví správcovia webových stránok nemôžu samy inštalovať motívy a doplnky, budete ich potrebovať na nastavenie v sieti.


A. Témy

Prejdite na „Moje stránky“ »„ Správca siete “» „Témy“.

Na tejto stránke uvidíte zoznam momentálne nainštalovaných tém. Pomocou nasledujúcich nastavení môžete vykonať požadované zmeny.

  • „Network Enable“: Sprístupnenie témy správcom webových stránok.
  • „Network Disable“: Zakáže tému, ktorú ste predtým sprístupnili.
  • „Pridať nový“: Nainštalujte do svojej siete nový motív.


Zmeňte predvolenú tému

Pridajte nasledujúci kód do svojho súboru wp-config.php, aby ste zmenili predvolenú tému pre nové webové stránky (svoju tému nahraďte názvom priečinka témy):

// Nastavenie predvoleného motívu pre nové stránky

define ('WP_DEFAULT_THEME', 'your-theme');


B. Pluginy

Prejdite na „Moje stránky“ »„ Správca siete “» „Pluginy“.

Kliknutím na možnosť „Sieťová aktivácia“ pod každým doplnkom ho pridáte do svojej siete. Pamätajte, že ak ste už v ponuke „Nastavenia siete“ povolili pre správcov webových stránok možnosť „Ponuka doplnkov“, správcovia nebudú môcť mazať ani inštalovať nové doplnky. Budú však môcť aktivovať a deaktivovať existujúce doplnky.


11. Ako pridať nový web na panel Multisite

Prejdite na „Moje stránky“ »„ Správca siete “» „Webové stránky“.

How to to enable Administrative Menu for Plugins Section

Pridať stránku.


Kliknite na tlačidlo „Pridať nové“.

How to Add New Site to the Multisite Dashboard

Pridať novú stránku.


Vyplňte nasledujúce polia.

  • Pridajte adresu (URL) svojej novej webovej stránky.
  • Zadajte „Názov stránky“.
  • Zadajte e-mailovú adresu správcu nového webu.

Add New Site Button

Tlačítko pridať web.


Dokončite proces kliknutím na tlačidlo „Pridať web“.


12. Google Analytics vo WordPress Multisite

Môžete tiež vygenerovať kód Google Analytics pre všetky stránky na všetkých weboch v sieti s viacerými lokalitami. Ak ste to ešte neurobili, vytvorte si účet Google Analytics a prihláste sa doň.

  • Začnite vytvorením vlastníctva s nastavením ID Google Analytics. Toto ID budete potrebovať na inštaláciu svojej globálnej značky webu (gtag.js).
  • Ďalej vyhľadajte svoje ID Google Analytics v stĺpci Vlastníctvo príslušného účtu v sekcii Správca svojho účtu Analytics.
  • Teraz môžete skopírovať a vložiť globálnu značku webu na príslušné webové stránky. Pridajte značku gtag.js hneď za úvodnú značku. Pre každú webovú stránku v sieti môžete mať iný analytický kód a superadministrátor ich môže v prípade potreby spravovať všetky.


13. Nastavenie Local Host

Na nastavenie WordPress Multisite v lokálnom systéme môžete použiť akýkoľvek softvér WAMP alebo LAMP. Budete musieť postupovať rovnako ako pri hosťovaní webových stránok. Pri mapovaní domén však buďte opatrní. Webové stránky podadresárov môžete ľahko nastaviť v miestnom systéme. Ak však chcete vytvoriť subdoménu alebo inú doménu, budete musieť nastaviť virtuálneho hostiteľa na serveri WAMP alebo LAMP.


14. Užitočné doplnky pre WordPress Multisite a ako fungujú

Na zaistenie plynulého chodu svojej siete Multisite môžete použiť rôzne doplnky.

A. Domain Mapping

Tento doplnok vám umožňuje ponúknuť každej webovej stránke v sieti vlastný názov domény.

B. WPForms

Vytvárajte rôzne formuláre pomocou jednoduchého nástroja drag-and-drop.

C. Yoast SEO

Optimalizujte webové stránky vo svojej sieti pre lepšie výsledky vyhľadávacieho nástroja. Yoast je vo svete SEO známe meno.

D. Pro Sites

Ponúkajte platené upgrady, reklamu a ďalšie, čím speňažujete svoju sieť Multisite. Môžete obmedziť funkcie bezplatnej webovej stránky a povzbudiť používateľov k inovácii.

E. SeedProd

Pridajte prispôsobené vstupné stránky „Už čoskoro“ a „Režim údržby“. 

F. WP Mail SMTP

Opravte pomocou tohto doplnku problém „WordPress neposiela e-maily“. Umožňuje vám používať server SMTP na odosielanie dôležitých registračných a upozorňovacích e-mailov pre Multisite.

G. User Switching

Pomocou tohto doplnku môžete prepínať používateľské účty ako správcovia siete, aby ste videli, čo zažívajú vaši používatelia pri práci na svojich webových stránkach. Môže vám pomôcť pri riešení niektorých problémov s funkčnosťou.


15. Riešenie problémov a časté otázky


A. Riešenie problémov

Pri nastavovaní siete Multisite sa môžete stretnúť s niekoľkými bežnými problémami. Pozrime sa, ako tieto problémy vyriešiť.


I. Problémy s prihlásením

Môže sa vyskytnúť problém s prihlásením wp-admin, ak používate WordPress Multisite s podadresármi, a nie so subdoménami. Ak sa nemôžete prihlásiť do back-endu WordPress pre jednotlivé webové stránky s podadresármi, môžete skúsiť nahradiť - define ('SUBDOMAIN_INSTALL', true); riadok v súbore wp-config.php kódom define ('SUBDOMAIN_INSTALL', 'false') ;.


II. Nájdite nepotvrdených používateľov

Niekedy sa môže stať, že nenájdete registrovaných používateľov, ktorí nedostali aktivačný e-mail. Za tento problém sú zvyčajne zodpovedné nesprávne nakonfigurované nastavenia pošty. Na odosielanie aktivačných e-mailov môžete použiť SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Funkcia PHP Mail môže posielať e-maily do priečinka nevyžiadanej pošty z dôvodu neoprávneného odosielania e-mailov. Namiesto toho môžete na zabezpečenie doručovania e-mailov do doručenej pošty použiť SMTP so správnym overením domény. Použite ľubovoľného poskytovateľa služieb SMTP, napríklad MailGun alebo Gmail.


B. Časté otázky


1. Môžem nainštalovať doplnok „X“ do svojej webovej stránky WordPress Multisite?

Áno, môžete nainštalovať akýkoľvek doplnok do Multisite. Nie všetky doplnky však podporu viaceré stránky. Pred inštaláciou skontrolujte podporu doplnku.


2. Môžem zdieľať prihlásenia a roly používateľov v sieti viacerých miest?

Áno, používateľské prihlásenia a roly môžete zdieľať na viacerých webových stránkach. To sa hodí, ak chcete, aby správcovia webových stránok spravovali obsah na ich vlastných webových stránkach vo vašej sieti Multisite.


3. Je možné zobraziť príspevky hlavnej webovej stránky na všetkých webových stránkach v sieti?

Áno, príspevky z vášho hlavného webu môžete zobrazovať v celej sieti.


4. Ak som superadministrátor, môžem sa prihlásiť na všetky webové stránky v sieti s jediným identifikátorom?

Áno, superadministrátori môžu na prihlásenie na všetky webové stránky v sieti použiť rovnaké údaje.


5. Môžem sa ako superadministrátor prihlásiť na webové stránky inej siete?

Nie, nemôžete sa prihlásiť do iných sietí, ako sú vaše vlastné.


6. Môžem do svojej siete neskôr pridať ďalšie webové stránky?

Áno, kedykoľvek môžete pridať toľko webových stránok, koľko chcete.


7. Môžem pre každú webovú stránku použiť rôzne doplnky, napríklad Yoast pre jednu a All in One SEO pre druhú?

Áno, pre rôzne webové stránky môžete použiť rôzne doplnky s podobnými funkciami. Musíte však nastaviť doplnok pre konkrétny požadovaný web. Ak ho aktivujete pre celú sieť Multisite, bude fungovať na všetkých webových stránkach automaticky.


8. Môžem nainštalovať doplnok na samostatnú webovú stránku?

Nie, doplnok nemôžete nainštalovať priamo na jednotlivé webové stránky. Musíte si ho nainštalovať do siete. Môžete ho však aktivovať alebo deaktivovať pre konkrétny web.


9. Môžem vytvoriť tému a použiť ju na konkrétnej webovej stránke?

Áno, môžete vytvoriť ľubovoľný počet tém. Témy môžete aktivovať alebo deaktivovať aj ako správcovia webových stránok.


16. Príklady WordPress Multisite


Tu je niekoľko známych značiek používajúcich sieť WordPress Multisite.

  • OpenView Venture Partners je spoločnosť zameraná na rizikový kapitál. Spoločnosť používa inštaláciu viacerých webov na spustenie troch rôznych webových stránok, vrátane podnikového webu, podnikového blogu a blogu viacerých autorov s názvom Labs. Spoločnosť prevádzkuje posledné dva weby pod subdoménami blog.openviewpartners.com a labs.openviewpartners.com. Každá webová stránka má centralizovanú tému, ktorá funguje perfektne.
  • University of British Columbia (UBC) tiež používa WordPress Multisite. Účelom je umožniť profesorom vytvárať webové stránky kurzov, vytvárať blogy s viacerými prispievateľmi a vytvárať portfóliá pre študentov i zamestnancov. Inštalácia WordPress Multisite dáva učiteľom úplnú kontrolu nad ich online komunitami. Môžu pridať toľko študentov, koľko sa im páči, a viesť vyučovanie za múrmi triedy.
  • Cheapflights je cestovný web, ktorý ponúka letenky, rezervácie hotelov a dovolenkové balíčky. Táto webová stránka využíva WordPress Multisite na napájanie svojej sekcie Cestovné tipy. V tejto časti nájdete najaktuálnejšie cestovné správy, tipy na lietanie, informácie o najlepších miestach na cestu a ďalšie.


Zhrnutie

Ako vidíte, WordPress Multisite má niekoľko výhod. Na jednom administračnom paneli môžete ovládať a spravovať niekoľko webových stránok. Určite to môže znížiť vaše úsilie a zjednodušiť vaše monitorovanie webov. Dúfajme, že teraz máte dostatok vedomostí pre inštaláciu, riešenie problémov a prácu s aplikáciami v sieti Multisite, aby ste sa mohli pustiť smelo do toho.

Už ste niekedy používali WordPress Multisite? Zvážite použitie pre budúce projekty? Alebo si na to netrúfate a chcete, aby tvorba wordpress stránky bola v rukách profesionálov? Napíšte nám a radi vám pomôžeme.

Ďalšie články

Všetky naše referencie

Ďalšía kategória

Design